Go Back
+ servings
Clătite cu brânză, ciocolată
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Clătite cu brânză, ciocolată şi bezea aromată

Preparare30 minutes
Gătire30 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi
Porții: 1 ora

Ingrediente

pentru 6 porţii

  • 6 clătite
  • 350 g de brânză de vaci
  • 120 g zagăr pudră
  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenuşuri
  • 25 g de picături de ciocolată
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă de extract de vanilie

pentru bezea

  • 2 albuşuri
  • 50 g zahăr pudră
  • coaja şi zeama de la ½ de lămâie mică
  • 25 g picături de ciocolată de preferat termostabile
  • un praf de sare

în plus

  • 50 g ciocolată pentru topit pe deasupra

Mod de preparare

Vezi aici cum se fac clătitele - reţeta de bază

  • Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se unge cu unt o formă potrivită ca mărime, care va merge la cuptor.
  • Brânza se amestecă cu ouăle bătute şi cu zahărul.
  • Se adaugă coaja rasă de lămâie şi picăturile de ciocolata şi se omogenizează.
  • Se repartizeaza compoziţia pe cele 6 clătite. Dacă cumva vi se pare prea multă compoziţie, nu-i nimic. Lăsaţi-o deoparte, o folosim imediat.
  • Se împachetează clătitele şi se aşează una lângă alta în forma unsă cu unt.
  • Se toarnă deasupra compoziţia rămasă (dacă a rămas).
  • Se dă tava la cuptor pentru 15 minute. Între timp ne ocupăm de bezea.
  • Se bat albuşurile cu un praf de sare până obţinem o spumă fermă care nu mai cade de pe teluri.
  • Se adaugă zahărul pudră şi se bate din nou bezeaua până se întăreşte.
  • Încorporăm în spuma de albuşuri coaja rasă şi sucul de lămâie.
  • Scoatem tava din cuptor şi punem bezeaua peste clătite. Peste bezea presărăm picăturile de ciocolată.
  • Dăm tava la cuptor pentru încă 15 minute, poate chiar puţin mai mult dacă bezeaua nu e rumenită. Depinde şi de cuptor, unele pur şi simplu nu vor să rumenească. Dacă e şi cazul vostru, puteţi rumeni bezeaua stingând cuptorul şi aprinzând grill-ul de deasupra sau cu un pistol pentru creme brulee, dacă aveţi aşa ceva.
  • Înainte de servire, topiţi cele 50 g de ciocolată şi cu ajutorul unei furculiţe turnaţi ciocolată topită peste clătite.
  • Sunt bune uşor călduţe, dar nu-s de refuzat nici după ce se răcesc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!