Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se unge cu unt o formă potrivită ca mărime, care va merge la cuptor.
Brânza se amestecă cu ouăle bătute şi cu zahărul.
Se adaugă coaja rasă de lămâie şi picăturile de ciocolata şi se omogenizează.
Se repartizeaza compoziţia pe cele 6 clătite. Dacă cumva vi se pare prea multă compoziţie, nu-i nimic. Lăsaţi-o deoparte, o folosim imediat.
Se împachetează clătitele şi se aşează una lângă alta în forma unsă cu unt.
Se toarnă deasupra compoziţia rămasă (dacă a rămas).
Se dă tava la cuptor pentru 15 minute. Între timp ne ocupăm de bezea.
Se bat albuşurile cu un praf de sare până obţinem o spumă fermă care nu mai cade de pe teluri.
Se adaugă zahărul pudră şi se bate din nou bezeaua până se întăreşte.
Încorporăm în spuma de albuşuri coaja rasă şi sucul de lămâie.
Scoatem tava din cuptor şi punem bezeaua peste clătite. Peste bezea presărăm picăturile de ciocolată.
Dăm tava la cuptor pentru încă 15 minute, poate chiar puţin mai mult dacă bezeaua nu e rumenită. Depinde şi de cuptor, unele pur şi simplu nu vor să rumenească. Dacă e şi cazul vostru, puteţi rumeni bezeaua stingând cuptorul şi aprinzând grill-ul de deasupra sau cu un pistol pentru creme brulee, dacă aveţi aşa ceva.
Înainte de servire, topiţi cele 50 g de ciocolată şi cu ajutorul unei furculiţe turnaţi ciocolată topită peste clătite.
Sunt bune uşor călduţe, dar nu-s de refuzat nici după ce se răcesc.