Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Ochiuri în cuib de cartofi cu telemea
Categorie:
Feluri de baza
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
pentru 2 porţii
aprox. 350 g piure de cartofi
4
ouă
100
g
telemea
2
linguri de smântână
50
g
unt rece
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt un vas potrivit ca mărime, care va merge la cuptor. Eu am folosit un vas de Jena.
Daţi telemeaua pe răzătoare, apoi amestecaţi brânza cu piureul de cartofi şi potriviţi gustul de sare.
Turnaţi amestecul în forma unsă cu unt şi nivelaţi.
Faceţi 4 adâncituri în piureul de cartofi şi spargeţi câte un ou în fiecare. Presăraţi ouăle cu sare şi piper după gust
Puneţi din loc în loc mici bucăţele de unt şi presăraţi telemea rasă.
Daţi forma la cuptor pentru aprox. 20 de minute până când începe să se rumenească.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!