Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!
Preparare10 minutes mins
Timp total10 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 444kcal
- 500 g mascarpone la temperatura camerei
- 500 ml smântână pentru frişcă, min. 32% grăsime foarte rece
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 200 g zahăr pudră
- 200 g vişine proaspete sau din compot fără sâmburi
Dacă folosiți vişine proaspete, trebuie să îndepărtați sâmburii. Dacă folosiți vișine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă. Păstrați deoparte câteva vișine pentru decor.
Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
Dacă folosiți crema pentru un tort, dați acum deoparte ¼ sau ⅓ din cantitate, pe care o veți folosi la decor.
În crema rămasă puneți vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.
Dacă nu o folosiți imediat, păstrați crema la frigider, într-o caserolă cu capac.
Calorii: 444kcal | Carbohidrați: 30g | Proteine: 5g | Grăsimi: 34g | Colesterol: 88mg | Fibre: 1g | Zahăr: 27g | Vitamina A: 1055IU | Calciu: 123mg