Cremă de mascarpone cu vişine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cremă de mascarpone cu vişine și un calcul de preţ

Preparare10 mins
Gătire10 mins
Timp total20 mins
Porții: 20
Autor: bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smântână pentru frişcă min. 30% grăsime
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 200 g zahăr pudră
  • la nevoie -1 plic întăritor de frişcă sau o linguriţă rasă de amidon
  • 100 g vişine proaspete sau din compot - fără sâmburi
  • decor de ciocolată

Mod de preparare

  • Frişca trebuie să fie rece înainte să ne apucăm de cremă. Asiguraţi-vă că a stat cel puţin 3-4 ore la frigider şi de asemenea, castronul şi telurile mixerului ar trebui să fie reci. E bine să le ţineţi şi pe ele cel puţin 30 de minute la frigider.
  • Se bate frişca cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră întâi la viteză mică, apoi puteţi mări viteza şi bateţi doar până când frişca s-a întărit şi nu mai cade de pe teluri. Nu bateţi mai mult, pentru că riscaţi să se transforme în unt.
  • Mie nu mi s-a întâmplat niciodată să nu mi se întărească frişca, dar am tot primit comentarii legate de această problemă. Dacă cumva nu se întăreşte frişca, adăugaţi un pliculeţ de întăritor sau o linguriţă foarte rasă de amidon alimentar (acelaşi lucru e şi în plicul de întăritor) şi continuaţi să mixaţi. Acum cu siguranţă se va lega frumos.
  • Spre deosebire de frişcă, mascarpone nu trebuie să fie rece, ci cât mai aproape de temperatura camerei, pentru a se lucra mai uşor cu el, altfel e foarte tare şi compact, aproape ca untul.
  • Se amestecă brânza mascarpone cu restul de zahăr şi cu extractul de vanilie. La acest pas e mai bine să nu folosiţi mixerul, ci să amestecaţi uşor, cu o spatulă sau chiar cu o furculiţă. Dacă folosiţi zahăr pudră, acesta se va dizolva repede, nu e nevoie să amestecaţi prea mult.
  • Se încorporează frişca bătută în crema de mascarpone folosind tot o spatulă, nu mixerul.
  • În acest moment, pentru că eu am folosit crema la un tort, am dat deoparte jumătate din ea şi am păstrat-o la rece pentru ornarea tortului.
  • În jumătatea de cremă rămasă se adaugă vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.
  • Dacă folosiţi vişine din compot, acestea trebuiesc scurse foarte bine înainte de a le pune în cremă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!