Păstrăvul, eviscerat şi spălat, se tamponează cu un şervet de hârtie ca să îl uscăm.
Îl stropim cu puţin ulei de măsline, apoi îl condimentăm pe toate părţile cu sare şi piper după gust.
Într-un castron frecăm muştarul cu iaurtul, hreanul, mierea şi cimbrul. Dacă vreţi, puteţi adăuga şi câţiva stropi de lămâie în sos. Eu nu am pus.
Îmbrăcăm păstrăvul pe toate părţile cu sos, inclusiv în interior. Aşezăm în interior şi deasupra peştelui felii de lămâie şi de usturoi.
Împachetăm păstrăvul în hârtie pergament şi îl sigilăm. Eu pur şi simplu am capsat hârtia cu capsatorul ca să stea pachetul închis.
Procedaţi în acelaşi fel cu fiecare păstrăv, dacă faceţi mai multe porţii.
Aşezaţi păstrăvul într-o tavă şi băgaţi-l la cuptorul în prealabil încins la 190 de grade pentru 25 de minute. Dacă îl doriţi mai rumenit, desfaceţi pachetul şi mai lăsaţi-l la cuptor încă 10 minute.
Se serveşte cald, cu garnitură de cartofi, legume sau orez.