Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Păstrăv la cuptor în sos de muştar

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 1 portie/1 păstrăv mic

  • 2 linguri de muştar
  • 2 linguri de iaurt gras
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă de sos de hrean sau hrean ras
  • ¼ de lămâie tăiată felii
  • un vârf de linguriţă de cimbru uscat
  • 2 căţei de usturoi feliaţi
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Păstrăvul, eviscerat şi spălat, se tamponează cu un şervet de hârtie ca să îl uscăm.
  • Îl stropim cu puţin ulei de măsline, apoi îl condimentăm pe toate părţile cu sare şi piper după gust.
  • Într-un castron frecăm muştarul cu iaurtul, hreanul, mierea şi cimbrul. Dacă vreţi, puteţi adăuga şi câţiva stropi de lămâie în sos. Eu nu am pus.
  • Îmbrăcăm păstrăvul pe toate părţile cu sos, inclusiv în interior. Aşezăm în interior şi deasupra peştelui felii de lămâie şi de usturoi.
  • Împachetăm păstrăvul în hârtie pergament şi îl sigilăm. Eu pur şi simplu am capsat hârtia cu capsatorul ca să stea pachetul închis.
  • Procedaţi în acelaşi fel cu fiecare păstrăv, dacă faceţi mai multe porţii.
  • Aşezaţi păstrăvul într-o tavă şi băgaţi-l la cuptorul în prealabil încins la 190 de grade pentru 25 de minute. Dacă îl doriţi mai rumenit, desfaceţi pachetul şi mai lăsaţi-l la cuptor încă 10 minute.
  • Se serveşte cald, cu garnitură de cartofi, legume sau orez.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!