Go Back
Fursecuri bastonaşe bicolore
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Fursecuri bastonaşe bicolore

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 150 g de unt moale cu 80% grăsime
  • 300 g făină
  • 10 g de cacao
  • 2 ouă
  • 100 g de zahăr pudră
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare până obţinem o cremă.
  • Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm.
  • Împărţim aluatul obtinut în două părţi egale. Într-una dintre părţi adăugăm extractul de vanilie şi amestecăm să se distribuie uniform în masa de aluat.
  • În cealaltă jumătate de aluat punem pudra de cacao cernută şi coaja rasă de portocală. Omogenizăm.
  • Învelim cele două aluaturi obţinute în folie alimentară şi le lăsăm  frigider cel puţin o oră.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi tapetăm două tăvi cu hârtie de copt.
  • Scoatem aluaturile din frigider şi rupem din ambele bucăţele egale din care formăm suluri subţiri. Vom obţine un sul alb şi unul colorat. Le răsucim ca pe o sfoară, le tăiem bucăţi potrivite ca lungime şi le dăm formă de bastonaşe.
  • Aşezăm fursecurile formate în tavă la distanţă de cel puţin 1 cm unul de altul pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
  • Coacem bastonaşele bicolore timp de 10-12 minute, nu mai mult. Le lăsăm să se răcorească puţin în tavă înainte de a le transfera pe farfurie pentru că sunt foarte fragede şi riscăm să le rupem dacă încercăm să le manevrăm cât sunt încă calde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!