Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cele mai bune fursecuri pentru Moş Crăciun

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 150 g de unt moale cu 80% grăsime
  • 300 g făină
  • 20 g de cacao
  • 2 ouă
  • 100 g de zahăr pudră
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • un praf de sare

pentru decor

  • aprox. 40 g de bombonele colorate

Mod de preparare

  • Mixăm untul împreună cu zahărul, un praf de sare şi extractul de vanilie până obţinem o spumă de unt.
  • Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare.
  • La final turnăm făina cernută împreună cu pudra de cacao şi praful de copt, precum şi coaja de portocală proaspăt răzuită. Puteţi folosi orice altă aromă vă place, dar mie mi se pare că portocala merge de minune la prăjiturile cu cacao. Dacă aveţi coajă de portocală uscată şi măcinată o puteţi folosi în locul celei proaspete.
  • Omogenizaţi compoziţia. Veţi obţine un aluat compact şi elastic. Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi dati-o la frigider pentru cel puţin o oră.
  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi pregătiţi două tăvi tapetate cu hârtie de copt. Depinde cât faceţi fursecurile de mari, ar trebui să vă încapă în două tăvi.
  • Scoateţi aluatul şi începeţi să rupeţi din el bucăţele egale din care formaţi biluţe.
  • Puneţi bombonelele de ciocolată pe o farfurie.
  • Luaţi fiecare biluţă şi o puneţi peste bombonele. Aplatizaţi presând cu degetele. Bombonelele se vor lipi de aluat şi vor rămâne la locul lor în timpul coacerii.
  • Cele mai bune fursecuri pentru Moş Crăciun
  • Aşezaţi fursecurile formate în tavă la distanţă de cel puţin 1 cm unul de altul pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
  • Coaceţi timp de 10-12 minute, nu mai mult, chiar dacă vi se par încă moi când le apăsaţi cu degetele. E firesc, untul din compoziţie s-a înmuiat la cuptor, dar se va întări când fursecurile se vor răci.
  • Lăsaţi fursecurile să se răcorească puţin în tavă înainte de a le transfera pe farfurie. Sunt foarte fragede şi e posibil să le stricaţi forma.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!