100gmăsline fără sâmburifeliate (eu am avut Kalamata)
2morcovi
1legătură de ceapă verdedoar partea albă
3căţei de usturoi
½de ardei gras
200mlsuc concentrat de roşii
75mlde ulei
3-4felii de lămâie
1frunză de dafin
1linguriţă de cimbru uscat
sare şi piper după gust
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Curățați peștele, îl spălați și îl porționați după numărul de porții, apoi îl condimentați pe toate părțile cu sare și piper după gust.
Tocați nu foarte mărunt ardeiul gras și ceapa verde, iar morcovul îl dați pe răzătoarea cu găuri mari.
Într-o tigaie, puneți uleiul la încins și căliți legumele de mai sus până când încep sa se înmoaie.
Adăugați și bucățile de pește și lăsați-le la prăjit câte 5-7 minute pe fiecare parte, doar cât să își schimbe puțin culoarea și să prindă puțină crustă.
Transferați totul într-un vas care va merge la cuptor. Eu am folosit un vas de Jena, dar la fel de bine poate fi și o tavă emailată sau chiar tigaia în care ați călit legumele.
Adăugați sucul concentrat de roșii, o jumătate de pahar de apă, usturoiul tocat mărunt, frunza de dafin, cimbrul, feliile de lămâie și măslinele. Dacă e nevoie, mai potriviți gustul de sare și piper. Luați în calcul faptul că și măslinele pot fi destul de sărate.
Dați vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute, pană când scade sosul iar peștele capătă o culoare rumena și frumoasă.
Presarăți cu pătrunjel proaspăt și serviți cu mămăliguță caldă.