Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Crap cu măsline la cuptor

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 3 porţii

  • 500 g de carne de crap
  • 100 g măsline fără sâmburi feliate (eu am avut Kalamata)
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de ceapă verde doar partea albă
  • 3 căţei de usturoi
  • ½ de ardei gras
  • 200 ml suc concentrat de roşii
  • 75 ml de ulei
  • 3-4 felii de lămâie
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Curățați peștele, îl spălați și îl porționați după numărul de porții, apoi îl condimentați pe toate părțile cu sare și piper după gust.
  • Tocați nu foarte mărunt ardeiul gras și ceapa verde, iar morcovul îl dați pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Într-o tigaie, puneți uleiul la încins și căliți legumele de mai sus până când încep sa se înmoaie.
  • Adăugați și bucățile de pește și lăsați-le la prăjit câte 5-7 minute pe fiecare parte, doar cât să își schimbe puțin culoarea și să prindă puțină crustă.
  • Transferați totul într-un vas care va merge la cuptor. Eu am folosit un vas de Jena, dar la fel de bine poate fi și o tavă emailată sau chiar tigaia în care ați călit legumele.
  • Adăugați sucul concentrat de roșii, o jumătate de pahar de apă, usturoiul tocat mărunt, frunza de dafin, cimbrul, feliile de lămâie și măslinele. Dacă e nevoie, mai potriviți gustul de sare și piper. Luați în calcul faptul că și măslinele pot fi destul de sărate.
  • Dați vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute, pană când scade sosul iar peștele capătă o culoare rumena și frumoasă.
  • Presarăți cu pătrunjel proaspăt și serviți cu mămăliguță caldă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!