Untul se mixează împreună cu zahărul până când îşi creşte volumul iar zahărul este dizolvat.
Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi după ce toate sunt încorporate, turnăm şi esenţa de rom.
Batem albuşurile cu un praf de sare, până când obţinem o spumă fermă care nu cade de pe teluri.
Încorporăm albuşurile bătute în compoziţia de unt, amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.
Adăugăm făina cernută împreună cu pudra de cacao şi omogenizam amestecând tot uşor ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt (sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină). Nivelăm.
Presărăm nuca tocată uniform pe toată suprafaţa prăjiturii.
Coacem prăjitura timp 20 de minute la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să fiţi siguri că este coaptă.
Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă. Este foarte fragedă şi dacă încercaţi să o scoateţi cât e încă caldă, se va rupe.
După ce s-a răcit, începem să decupăm semiluni cu ajutorul unui pahar sau al unei forme metalice pentru prăjituri.