Go Back
Semiluna cu nuci si cacao
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Semiluna cu nuci şi cacao

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru o tavă clasică de aragaz

  • 300 g unt la temperatura camerei
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 300 g făină
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • 1 sticluţă de esenţă de rom
  • 150 g nuci tocate grosier

Mod de preparare

  • Untul se mixează împreună cu zahărul până când îşi creşte volumul iar zahărul este dizolvat.
  • Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi după ce toate sunt încorporate, turnăm şi esenţa de rom.
  • Batem albuşurile cu un praf de sare, până când obţinem o spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  • Încorporăm albuşurile bătute în compoziţia de unt, amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.
  • Adăugăm făina cernută împreună cu pudra de cacao şi omogenizam amestecând tot uşor ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
  • Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt (sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină). Nivelăm.
  • Presărăm nuca tocată uniform pe toată suprafaţa prăjiturii.
  • Coacem prăjitura timp 20 de minute la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să fiţi siguri că este coaptă.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă. Este foarte fragedă şi dacă încercaţi să o scoateţi cât e încă caldă, se va rupe.
  • După ce s-a răcit, începem să decupăm semiluni cu ajutorul unui pahar sau al unei forme metalice pentru prăjituri.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!