Prăjitura Cartof cu ciocolată
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Prăjitura Cartof cu ciocolată

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 250 g biscuiți
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g unt
  • 200 ml de lapte
  • 100 g de zahăr
  • 4 linguri de cacao
  • 50 g de stafide
  • 1 sticluţă de esență de rom
  • 100 g picături de ciocolată sau nucă măcinată, nucă de cocos, fulgi de migdale, etc.

Mod de preparare

  • Spălăm stafidele şi le lăsăm la înmuiat în puţină apă călduţă în care am pus câteva picături de esenţă de rom.
  • Mărunţim biscuiţii cum ne pricepem sau cu ce avem în dotare. Eu i-am băgat la robotul de bucătărie, au fost gata în câteva secunde. După biscuiţi am mărunţit şi nucile, tot la robot, dar le-am lăsat puţin mai mari, nu le-am făcut tot pudră.
  • Punem laptele la fiert, împreună cu zahărul şi untul tăiat cuburi cât mai mici ca să se topească cât mai repede. Laptele nu trebuie să fiarbă, încălziţi-l doar cât să se topească untul şi să se dizolve zahărul.
  • Adăugati apoi pudra de cacao cernută ca să nu aibă cocoloaşe şi esenţa de rom. Amestecaţi cu un tel de mână să se omogenizeze siropul.
  • Amestecaţi nucile măcinate cu biscuiţii, apoi turnaţi peste ele siropul şi stafidele scurse de apa în care au stat. Omogenizaţi amestecând energic cu o lingură de lemn.
  • Din compoziţia obţinută, cu palmele puţin umezite, formaţi bulgări cât doriţi de mari, pe care îi tăvăliţi prin picături de ciocolată sau prin nucă, migdale, nucă de cocos, etc. Ideea e să cam semene cu nişte cartofi, dar eu le-am dat totuşi o formă regulată pentru ca am vrut să stea frumos în hârtiuţe pentru brioşe.
  • Dacă prin cine ştie ce minune vă mai rămân cartofi cu ciocolată pentru a doua zi, ar fi bine să îi păstraţi într-un loc răcoros sau la frigider.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!