Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Plăcintă învârtită cu brânză sărată

Preparare15 mins
Gătire30 mins
Timp total45 mins
Porții: 45 minute
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 300 g brânză de vaci bine scursă
  • 250 g telemea rasă
  • 150 g smântână
  • 3 ouă
  • 50 ml de ulei
  • sare şi piper - după gust
  • o linguriţă cu seminţe de chimen opţional
  • 1 lingură de mărar tocat foarte fin opţional

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi pregătiţi două tăvi (cele normale, de la aragaz) tapetate cu hârtie de copt.
  • Bateţi ouăle împreună cu smântâna şi se amestecaţi-le cu cele două tipuri de brânză. În funcţie de cât este de sărată telemeaua, mai potriviţi gustul de sare.
  • Adăugaţi piper după gust, mărar tocat foarte fin şi/sau seminţe de chimen dacă vă plac. Amestecaţi până obţineţi o compozitie omogenă.
  • Număraţi câte foi aveţi în pachet (de obicei sunt 12 sau 15, depinde de marcă) şi împărţiti "din ochi" compoziţia de brânză în aşa fel încât să vă ajungă în mod egal pentru toate foile.
  • Ungeţi fiecare foaie cu ulei, folosind o pensulă, apoi puneţi umplutura şi rulaţi. Voţi obţine un sul subţire, pe care îl învârtiţi în formă de melc.
  • Continuaţi la fel cu toate foile şi pe măsură ce le învârtiţi, aşezaţi-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Coaceţi plăcintele timp de 30 de minute, până când se rumenesc frumos deasupra.
  • Sunt bune şi calde, dar şi reci şi mai ales alături de un pahar de lapte bătut. Yummy! :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!