Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 16 votes

Salată de sfeclă roşie

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 1 kg de sfeclă roşie - adică 3-4 bucăţi micuţe
  • 1 linguriţă de sare
  • ½ de linguriţă de piper
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3-4 linguri de oţet

Mod de preparare

  • Sfecla se spală foarte bine de pământ (puteţi folosi un bureţel de vase curat) şi se pune la fiert în apă rece cât să o acopere. Este gata când furculiţa intră uşor în sfeclă. O altă metodă este să o înfăşuraţi în folie de aluminiu şi să o coaceţi în cuptor la 180 de grade. Durează ceva mai mult, dar gustul e incomparabil mai bun decât la cea fiartă.
  • Indiferent de metoda aleasă, se lasă sfecla să se răcească (dacă aţi fiert-o, scurgeţi apa), apoi se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Noi aşa o preferăm, dar la fel de bine o puteţi tăia cuburi sau felii.
  • Se adaugă sare şi piper, apoi uleiul de măsline şi oţetul şi se amestecă cu furculiţa până avem o salată omogenă.
  • Nefiind sterilizată şi fără hrean, care ar fi avut rolul de conservant, salata aceasta nu se poate păstra în cămară peste iarnă, însă o puteţi ţine fără probleme la frigider timp de 4-5 zile, într-un borcan cu capac închis etanş.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!