Chifteluţe de curcan cu sos de roşii
Oricând vrei un prânz gustos și sățios, încearcă această rețetă de chifteluțe de curcan în sos de roșii. Sunt delicioase!
Preparare20 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total1 hour hr 5 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 263kcal
chifteluțe - aprox. 15 buc
sos de roșii
- 3 roşii bine coapte tăiate cuburi sau o conservă de roşii
- 100 ml supă de legume supă de pui sau apă
- 1 căţel de usturoi
- 50 ml ulei
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 frunză mică de dafin
- sare şi piper după gust
chifteluțe
Pieptul de curcan se spală şi se toacă la maşina de tocat sau la robot. Se adaugă ouăle bătute, ceapa tocată foarte mărunt sau dată prin tocătorul electric, cartoful ras pe răzătoarea cu găuri mici, usturoiul trecut prin presă şi condimentele. Se frământă cu mâna ca să se omogenizeze compoziţia.
Cu palmele umezite cu apă sau cu puţin ulei, se formează chifteluţele, apoi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă după 15 minute.
Cu 10-15 minute înainte să scoateţi chifteluţele din cuptor, apucaţi-vă să faceți sosul de roşii.
sos de roșii
Roşiile trebuie să fie în prealabil opărite, curăţate de coajă şi pasate.
Într-o tigaie încăpătoare se încinge uleiul, se rumeneşte foarte puţin usturoiul tocat foarte mărunt, apoi se adaugă roşiile, zahărul, supa de legume şi condimentele.
Se pun chifteluţele calde în tigaie şi se lasă să fiarbă cu capac la foc mic timp de aproximativ 15 minute până când sosul scade şi ajunge la consistenţa dorită.
Chifteluţele cu sos de roşii se servesc calde, cu o garnitură la alegere. Noi am ales piureul de cartofi făcut din cartofi fierţi şi pasaţi, unt şi lapte cald.
Calorii: 263kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 19g | Grăsimi: 16g | Colesterol: 114mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 571IU | Calciu: 41mg