Ungem carnea cu ulei de măsline şi o condimentăm cu sare şi piper, apoi o aşezăm în tava unsă și ea cu putin ulei.
Presărăm peste carne cimbrul uscat şi seminţele de chimen. Ascundem şi frunza de dafin pe undeva prin tavă. Dacă vă place gustul puteţi pune şi 2 frunze. Pentru mine una este suficientă.
Turnăm vinul în tavă, apoi acoperim tava cu folie de aluminiu (sau cu hârtie de copt udată şi stoarsă foarte bine). Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Scoateţi tava din cuptor, verificaţi dacă nu cumva sosul a scăzut prea mult şi dacă este necesar, mai adăugaţi puţină supă caldă de carne (sau puţină apă caldă). Stropiţi carnea cu sosul format în tavă şi încercaţi cu o furculiţă să vă daţi seama cam cât e de bine pătrunsă şi în funcţie de asta o lăsaţi mai mult sau mai puţin la cuptor, dar tot acoperită cu staniol. Eu am mai lăsat-o încă 45 de minute.
Când carnea dă semne că începe să se desprindă de os, adăugaţi cuburile de roşii şi usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presă şi daţi din nou tava la cuptor, de data asta neacoperită pentru încă 15 minute.
Se serveşte caldă, cu o garnitură de cartofi, cuşcuş sau orez.