Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 20 votes

Tocăniță de dovlecei

Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 3 dovlecei de mărime medie
  • 1 ceapă mare sau 2 mici
  • 1 ardei gras eu am pus 1 ardei kapia, pentru culoare
  • 1 morcov
  • 3 roșii mari bine coapte (sau o conservă)
  • 100 ml de ulei
  • sare piper boabe (sau măcinat)
  • 1 foaie de dafin micuță
  • o linguriță de cimbru uscat
  • pătrunjel verde sau mărar - pentru presărat deasupra

Mod de preparare

  • Tăiem ceapa și ardeiul gras cubulețe, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Într-o cratiță încăpătoare călim legumele de mai sus în ulei timp de 2-3 minute, doar pană se înmoaie ceapa și devine sticloasă. Amestecam din când în când sa nu se lipească.
  • Punem în cratiță dovleceii spălați și curățați de coaja (dacă țineți musai, dar eu nu-i curăț) și tăiați cuburi potrivit de mari.
  • Adăugăm roșiile pasate bine la blenderul vertical (ca acesta) și 100 ml de apă. Condimentăm cu sare, piper și cimbru uscat, punem și o frunzuliță de dafin și lăsăm totul să fiarbă acoperit, la foc mic pana când se înmoaie cuburile de dovlecel. Ele trebuie totuși să rămână puțin ferme, să nu se înmoaie de tot.
  • Se servește caldă sau rece, presărată cu pătrunjel proaspăt sau mărar.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!