Go Back
Salata de varza rosie cu quinoa
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de varză roşie cu quinoa

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 100 g de quinoa eu am avut quinoa de la Solaris
  • ½ de varză roșie micuță
  • 2 morcovi
  • 1 felie mare de țelină
  • 1 ardei gras eu am pus Kapia
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  • Quinoa trebuie în prealabil spălată în mai multe ape pentru a îndepărta stratul exterior care îi dă un gust amărui, apoi se lasă la scurs.
  • Se fierbe cam la fel ca orezul în proporție de 1:2 adică o parte quinoa și 2 părți apă, astfel: puneți apa la fiert și când clocotește, adăugați quinoa spălată și scursă. Lăsați să fiarbă cam 15 minute, până absoarbe toată apa și devine ușor translucidă. Dați-o deoparte de pe foc, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-o sa se mai odihnească încă 15 minute. Se vor separa bobițele și va deveni pufoasă. Indepărtați capacul și lăsați-o sa se răcească în voie dacă aveți timp, sau dacă vă grăbiți, o puteți răsfira pe o farfurie întinsă ca sa se răcească mai repede.
  • Varza se toacă cât de fin reușiți (la robot iese perfect), morcovul și țelina se dau pe răzătoarea cu găuri mari (sau tot la robot). Ardeiul se taie cum doriți, eu l-am făcut cuburi.
  • Amestecați legumele cu quinoa, asezonați cu sare, piper proaspăt râșnit, suc de lămâie și ulei de măsline după gustul vostru.
  • Presarăți cu pătrunjel proaspăt și serviți ca atare sau dacă doriți, folosiți salata drept garnitura alături de o friptură, cum ar fi un cotlet de porc cu rozmarin și vin roșu sau de niște cârnăciori făcuți la cuptor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!