Go Back
Supă de roşii coapte cu fidea
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Supă de roşii coapte cu fidea

1 kg de roşii mari, cărnoase şi bine coapte 1 ceapă 1 morcov ½ de ţelină 1 ardei gras 1 dovlecel 1 cartof 1 mână de fidea fină 2-3 linguri de ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr 1 linguriţă de busuioc uscat sare după gust 3 litri de apă pătrunjel proaspăt
Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • 1 kg de roşii mari cărnoase şi bine coapte
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ de ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 mână de fidea fină
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de busuioc uscat
  • sare după gust
  • 3 litri de apă
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Spălăm legumele şi le tăiem în bucăţi potrivit de mari, mai puţin roşiile pe care le lăsam întregi.
  • Punem legumele tăiate la fiert în apă cu puţină sare şi le lăsăm pe foc cam 30 de minute, până când toate sunt bine pătrunse.
  • Între timp punem roşiile pe grătar şi le mai rotim din când în când să se coacă pe toate părţile. Când sunt coapte coaja se îndepărtează foarte uşor. Le curăţăm şi partea lemnoasă şi le pasăm foarte bine la blender până obţinem o pastă.
  • Scoatem legumele fierte din supă şi le pasăm şi pe ele cu blenderul de mână, apoi le amestecăm cu pasta de roşii.
  • Turnăm supa la loc peste legumele pasate şi adăugăm zahărul, fideaua, uleiul de măsline şi busuiocul uscat. Potrivim gustul de sare şi lăsăm să mai dea 2-3 clocote pânâ când este fiartă şi fideaua.
  • Servim supa presărată cu pătrunjel proaspăt şi eventual cu ardei iute, dacă vă place.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!