Go Back
Ardei iuţi muraţi în oţet cu miere de albine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Ardei iuţi muraţi în oţet cu miere de albine

Categorie: Cum se face?

Ingrediente

pentru 3 borcane

  • aprox. ½ kg de ardei iuți
  • 250 ml de oțet 9%
  • 250 ml de apă
  • 5 lingurițe rase de sare mare pentru murături
  • 5 linguri de miere de albine

Mod de preparare

  • Ardeii se spală în mai multe ape, apoi se taie rondele cam de un centimetru grosime. Puteți renunța la acest pas și să ii lăsați întregi dacă doriți.
  • Opțional, puneți rondelele de ardei într-o sită cu găuri mari și spălați-le sub jet de apă ca să mai scăpați de semințe. Nu e obligatoriu, dar eu o fac de obicei. Nu vă temeți, ardeii rămân la fel de iuți.
  • Umpleți borcanele cu rondele de ardei (sau ardei întregi așezați vertical) cât mai compact.
  • Amestecați într-un ibric mai mare 250 ml de apă rece și 250 ml de oțet. Adăugați sarea și mierea de albine și puneți ibricul pe foc. Lichidul nu trebuie sa fiarbă, ci doar să fie fierbinte și să se dizolve sarea și mierea de albine.
  • Așezați borcanele cu ardei pe un suport metalic pentru a vă asigura că nu crapă în contact cu lichidul fierbinte. Eu am folosit o tavă de inox.
  • Turnați amestecul de apa și oțet îndulcit cu miere în fiecare borcan. Strângeți foarte bine capacele.
  • Păstrați borcanele într-un loc întunecos și răcoros timp de 2 săptămâni, apoi sunt gata de consum și țin perfect pană spre vară și chiar mai mult.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!