Go Back
+ servings
Prajitură de post cu struguri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prăjitură de post cu struguri

Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 45 min

Ingrediente

  • pentru o tavă de 20x25 cm
  • 100 ml de ulei
  • 200 ml de apă minerală
  • 100 g dulceaţă de vişine
  • 30 g de nucă de cocos
  • 200 g de făină albă
  • 50 g pudră de migdale dacă nu aveţi înlocuiţi cu făină albă
  • 120 g de zahăr
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • struguri albi sau negri după plac
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 170 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
  • Amestecăm apa minerală cu uleiul, extractul de vanilie şi dulceaţa.
  • Adăugăm componentele solide peste cele lichide amestecate mai sus şi omogenizăm. Vom obţine o compoziţie groasă, densă, ca o smântână.
  • Turnăm aluatul în tavă, nivelăm şi presărăm boabele de struguri.
  • Dăm la cuptor pentru aprox. 30 de minute, când începe să se rumenească. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că prăjitura e bine coaptă şi în mijloc.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă, apoi o feliaţi când e rece. Se serveşte pudrată generos cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!