Go Back
+ servings
Ceapa rosie in otet
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 21 votes

Ceapă roşie murată în oţet

Preparare10 minutes
răcire12 hours
Categorie: Cum se face?
Porții: 1 borcan de 400 g

Ingrediente

  • 2 cepe roşii mari
  • 200 ml de apă
  • 150 ml oţet de mere
  • 2 linguriţe rase de sare
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 1 frunză de dafin
  • ½ de linguriţă boabe de muştar
  • ½ de linguriţă boabe de piper
  • ½ de linguriță boabe de coriandru

Mod de preparare

  • Amestecăm apa cu oţetul, adăugăm sarea, zahărul şi mirodeniile şi punem totul la fiert.
  • Feliem ceapa cât mai subţire. Dacă aveţi un robot de bucătărie, e perfect, vă scuteşte de multe lacrimi :)
  • Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 400 grame. Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine.
  • Aşezaţi borcanul pe un suport metalic (poate fi şi o tavă sau chiar marginea chiuvetei) şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie.
  • Închideţi borcanul cu un capac etanş şi înveliţi-l bine cu câteva şervete de bucătărie sau cu ce aveţi la îndemână.
  • Lăsaţi borcanul să se răcească aşa învelit, eventual de seara până dimineaţa.
  • Ceapa roșie murată se poate consuma chiar de a doua zi.
  • Odată deschis, borcanul se păstrează la frigider. Ține foarte bine chiar și mai mult de o lună.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!