Amestecăm apa cu oţetul, adăugăm sarea, zahărul şi mirodeniile şi punem totul la fiert.
Feliem ceapa cât mai subţire. Dacă aveţi un robot de bucătărie, e perfect, vă scuteşte de multe lacrimi :)
Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 400 grame. Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine.
Aşezaţi borcanul pe un suport metalic (poate fi şi o tavă sau chiar marginea chiuvetei) şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie.
Închideţi borcanul cu un capac etanş şi înveliţi-l bine cu câteva şervete de bucătărie sau cu ce aveţi la îndemână.
Lăsaţi borcanul să se răcească aşa învelit, eventual de seara până dimineaţa.
Ceapa roșie murată se poate consuma chiar de a doua zi.
Odată deschis, borcanul se păstrează la frigider. Ține foarte bine chiar și mai mult de o lună.