Fierbem cafeaua măcinată în lapte şi cât e încă fierbinte o strecurăm.
Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare până când se albesc şi îşi măresc volumul.
Adăugăm treptat cafeaua cu lapte caldă peste ouă amestecând continuu, ca să le ridicăm temperatura.
Punem compoziţia de ouă şi cafea la încălzit pe aragaz, la foc foarte mic, amestecând continuu până când simţim că începe să se îngroaşe.
Lăsăm crema să se răcească complet, apoi adăugăm frişca bătută şi omogenizăm. Dăm compoziţia la rece pentru 2-3 ore.
Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba.
Dacă nu aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul într-o caserolă care va merge la congelator. Scoateţi caserola din 30 în 30 de minute şi mixaţi pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă. Repetaţi operaţiunea asta de cel puţin 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.
Puneţi o foaie de napolitană într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (o folosim doar pentru a putea mai târziu să scoatem îngheţata mai uşor din tavă). Dacă nu se potriveşte perfect, decupaţi puţin foaia de napolitană. Cel mai uşor merge cu o foarfecă de bucătărie ;)
Turnaţi îngheţata peste foaia de napolitană, nivelaţi şi acoperiţi cu cea de-a doua foaie. Presaţi puţin cu palmele ca să facă priză şi să se lipească.
Daţi îngheţata la congelator pentru 3-4 ore.
Între timp măcinaţi nucile caju, nu foarte mărunt şi le prăjiţi 2-3 minute "pe uscat" într-o tigaie antiaderentă, amestecând continuu să nu se ardă. Vor deveni mai crocante şi vor căpăta un gust mai bun.
Scoateţi îngheţata şi porţionaţi-o în triunghiuri, pătrate, romburi, după dorinţă. Tăvăliţi marginile prin crocantul de caju, apăsând să se lipească bine şi să rămână la locul lui.
Ambalaţi porţiile individual în folie alimentară, apoi puneţi-le într-o cutie şi păstraţi sandwich-urile la congelator până în momentul servirii.