Go Back
File crocant de crap la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

File crocant de crap la cuptor cu garnitură de legume

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • pentru 3 porţii
  • 500 g file de crap - aprox. 150-160 g/persoană
  • jumătate de cană de fulgi de porumb natur atenţie să nu fie glazuraţi!
  • un sfert de cană de făină de grâu
  • 2 ouă
  • sare piper
  • garnitura
  • doi ardei kapia
  • doi ardei graşi
  • 1 morcov mare
  • un fir de praz doar partea albă
  • 2 căţei de usturoi
  • 70 g ulei de măsline
  • sare piper, cimbru
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Fulgii de porumb se sfărâmă fie cu mână, fie prin orice altă metodă mecanică vă convine: cu sucitorul, cu ciocanul de şniţele, cu fundul unui borcan...ideea e să nu îi transformaţi în făină, ci doar să îi mărunţiţi puţin. Apoi îi amestecaţi cu făina şi dacă fulgii nu sunt săraţi deloc, adăugaţi şi un praf de sare pentru că vrem ca şi crusta să aibă un pic de gust ;)
  • Fileul se spală, se usucă cu un şervet de hârtie, se porţionează şi se condimentează cu sare şi piper pe toate părţile.
  • Se trece prin ou bătut cu un praf de sare, apoi prin amestecul de făină şi fulgi de porumb. Ajutaţi-l cu mâna să se acopere uniform peste tot. Fulgii se for lipi din loc în loc, iar printre fulgi vom avea un strat de făină, ca la peştele prăjit.
  • Puneţi bucăţile de peşte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lăsaţi-l la cuptorul în prealabil încins la 180 de grade pentru aprox. 20 de minute. Peştele se găteşte foarte repede şi se va rumeni prima dată pe partea care vine în contact cu tava, aşa că după primele 10 minute deschideţi cuptorul, verificaţi-l şi dacă este rumenit, îl întoarceţi pe partea cealaltă.
  • Cât timp stă peştele la cuptor, ne ocupăm de garnitură: spălăm, curăţăm legumele şi le tăiem rondele, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare sau îl trecem prin presă.
  • Punem legumele la călit în uleiul de măsline amestecând la început să le învăluie uleiul peste tot. Adăugăm condimentele şi jumătate de pahar de apă şi le lăsăm să se înăbuşe la foc mic până e peştele gata. Dacă mai e nevoie, mai adăugati puţină apă, căci la final avem nevoie şi de puţin sos. Legumele nu trebuie să fiarbă de tot, ci doar să se înmoaie şi să rămână puţin crocante.
  • Distribuim legumele pe 3 farfurii şi aşezăm deasupra o porţie de file crocant pe care îl stropim cu sosul lăsat de legume. Presărăm cu pătrunjel proaspăt şi servim.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!