Punem laptele la fiert, doar cât să se încălzească, fără să ajungă la fierbere.
Frecăm ouăle cu zahărul şi un praf de sare până când se albesc şi îşi măresc volumul.
Adăugăm treptat laptele cald peste ouă amestecând continuu. Nu-l adăugaţi pe tot odată! Riscaţi să obţineţi o omletă!
Umezim pudra de cacao cu putin lapte rece ca sa nu facă cocoloaşe şi o adăugăm şi pe ea în amestecul de ouă şi lapte. Lăsăm compoziţia să fiarbă la foc foarte mic, până când simţim că începe să se îngroaşe.
Dăm deoparte şi adăugăm ciocolata mărunţită, amestecând continuu până când se topeşte de tot şi avem o compoziţie omogenă. Lăsăm crema să se răcească complet, apoi adăugăm untul de arahide şi amestecăm.
Batem smântâna pentru frişcă până se întăreşte şi devine fermă, nu mai mult, şi o încorporăm în crema răcită.
Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba. Cu un minut înainte de a opri maşina adăugaţi migdalele sau arahidele măcinate.
După ce opriţi maşina, puneţi în îngheţată câteva vişine din dulceaţă şi amestecaţi cu o lingură de lemn să le repartizaţi în întreaga masă de îngheţată
Dacă nu o serviţi imediat, aşa cum am făcut eu, turnati îngheţata în caserole şi păstraţi-o la congelator.
Serviţi cu topping de ciocolată rasă, migdale măcinate şi vişine din dulceaţă. Este minunată!