Go Back
+ servings
orbet de pepene galben cu merişoare confiate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Sorbet de pepene galben cu merişoare confiate

Sorbet de pepene galben cu merişoare confiate, cel mai delicios mod de a te răcori într-o zi de vară!
Preparare20 minutes
la rece4 hours
Timp total4 hours 20 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 169kcal

Ingrediente

Mod de preparare

  • Tăiaţi miezul de pepene cuburi pe care apoi le pasaţi la blender. Dintr-un pepene de 1 kg, după ce aruncați coaja și semințele ar trebui să vă rezulte cam 500-600 ml de miez pasat (aproape lichid).
  • Adăugaţi iaurtul şi mierea şi amestecaţi cu un tel ca să se omogenizeze compoziţia.
  • Dacă iaurtul şi pepenele au fost reci, de la frigider, puteţi turna compoziţia direct în maşina de îngheţată a cărei cuvă a stat la congelator 24 de ore. Dacă pepenele nu a fost rece, mai lăsaţi compoziţia la răcit 2-3 ore înainte de a o turna în maşină.
  • Înainte de a opri maşina, adăugaţi şi merişoarele confiate.
  • Serviţi pe loc, sau puneţi sorbetul în caserole care vor merge la congelator.
  • Dacă nu aveţi maşină de îngheţată, procedaţi la fel ca mai sus, dar va trebui să scoateţi din 30 în 30 de minute sorbetul şi să îl mixaţi din nou ca să eliminaţi acele de gheaţă care se formează.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 169kcal | Carbohidrați: 30g | Proteine: 6g | Grăsimi: 4g | Colesterol: 13mg | Fibre: 3g | Zahăr: 28g | Vitamina A: 8562IU | Calciu: 165mg