Dovlecei pane
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Dovlecei pane

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Aperitive
Porții: 30 min
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2-3 linguri făină
  • 2 ouă
  • sare piper
  • aprox. 200 ml de ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Eu nu obişnuiesc să curăţ coaja dovleceilor, nu văd motivul pentru care aş face-o. Îi spăl foarte bine cu apă, îi usuc cu un prosop de hârtie şi gata. Dar voi dacă doriţi, puteţi îndepărta coaja.
  • Tăiaţi dovleceii rondele de aprox. 1 cm grosime şi presăraţi-le pe ambele părţi cu sare şi piper. Îşi vor lăsa puţină apă, dar va fi numai bine cât să se lipească făina pe ele.
  • Trecem rondelele de dovlecel prin făină pe toate părţile, le scuturăm să îndepărtăm excesul, apoi le dăm prin oul bătut cu un praf de sare.
  • Prăjim dovleceii pe ambele părţi în uleiul încins. Îi scoatem pe o farfurie peste un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Îi servim calzi, sau reci cu sau fără mujdei de usturoi, după pofta fiecăruia.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!