Go Back
Rulouri din foietaj cu mere şi nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Rulouri din foietaj cu mere şi nuci

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 2 mere
  • 1 mână de nuci
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de scorţişoară
  • 1 ou bătut pentru uns pe deasupra opţional

Mod de preparare

  • Dacă folosiţi aluat congelat, lăsaţi-l la dezgheţat la temperatura camerei, conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Se taie merele cubuleţe cât mai mici, iar nucile se mărunţesc şi ele cu cuţitul.
  • Se aşează merele şi nucile peste foaia de aluat, se presară cu zahăr şi scorţişoară, apoi se rulează cât mai strâns foietajul.
  • Se înfăşoară aluatul umplut într-o folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin jumătate de oră. Dacă vă grăbiţi, îl puteţi lăsa în congelator 10-15 minute. Facem acest lucru ca să îl putem tăia mai uşor şi mai frumos.
  • Aluatul umplut cu mere şi nuci se taie felii cam de 2 cm grosime şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Dacă nu ţineţi post, ungeţi fiecare rulou cu puţin ou bătut. Vor căpăta o culoare mai frumoasă şi un aspect mai apetisant. Pentru că eu le-am făcut într-o zi de post, am sărit peste pasul acesta.
  • Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 200 de grade şi temperatura se va păstra pe toată durata coacerii.
  • Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute sau până când rulourile încep să se rumenească.
  • Se pot servi şi calde, dar mie îmi plac mai mult după ce se răcesc, pentru că devin crocante.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!