Dacă folosiţi aluat congelat, lăsaţi-l la dezgheţat la temperatura camerei, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Se taie merele cubuleţe cât mai mici, iar nucile se mărunţesc şi ele cu cuţitul.
Se aşează merele şi nucile peste foaia de aluat, se presară cu zahăr şi scorţişoară, apoi se rulează cât mai strâns foietajul.
Se înfăşoară aluatul umplut într-o folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin jumătate de oră. Dacă vă grăbiţi, îl puteţi lăsa în congelator 10-15 minute. Facem acest lucru ca să îl putem tăia mai uşor şi mai frumos.
Aluatul umplut cu mere şi nuci se taie felii cam de 2 cm grosime şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dacă nu ţineţi post, ungeţi fiecare rulou cu puţin ou bătut. Vor căpăta o culoare mai frumoasă şi un aspect mai apetisant. Pentru că eu le-am făcut într-o zi de post, am sărit peste pasul acesta.
Cuptorul trebuie să fie în prealabil încins la 200 de grade şi temperatura se va păstra pe toată durata coacerii.
Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute sau până când rulourile încep să se rumenească.
Se pot servi şi calde, dar mie îmi plac mai mult după ce se răcesc, pentru că devin crocante.