Go Back
Ciorba de curcan cu leustean
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciorbă de curcan cu leuştean

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • aprox. 1 kg carne de curcan: aripi spate, piept, ficat, pipotă, inimă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mare
  • ½ de ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • o mână de boabe de mazăre
  • o conservă de roşii tocate
  • o mână de fidea
  • 1 legătură de leuştean proaspăt
  • sare – după gust
  • 100-200 ml borş-opţional

Mod de preparare

  • Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă cu puţină sare. Se îndepărtează spuma care se adună deasupra, apoi se mai adaugă sare după gust şi se lasă să fiarbă la foc mic.
  • Când carnea este aproape gata, mai degresăm puţin supa dacă ni se pare prea grasă, apoi adăugăm ceapa, morcovul, ţelina şi ardeiul tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Adăugăm mazărea şi cartoful cuburi.
  • Când legumele sunt fierte, adăugăm roşiile, fideaua (şi borşul dacă dorim) şi lăsăm ciorba să mai fiarbă încă 10 minute.
  • Se serveşte cu mult leuştean proaspăt tocat şi după preferinţă cu ardei iute şi smântână.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!