Go Back
+ servings
fasole picanta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Fasole picantă

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 30 min

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 1 conservă de fasole gata fiartă a mea avea 420 g
  • 1 conservă de roşii tocate
  • 1 ceapă mijlocie
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml de ulei de măsline
  • ½ de linguriţă de boia de ardei dulce
  • 1 vârf de linguriţă de ardei iuţi uscaţi şi măcinaţi
  • 1 vârf de linguriţă de piper mozaic alb, roşu şi negru
  • 1 vârf de linguriţă oregano uscat
  • sare după gust
  • câteva frunzuliţe de oregano proaspăt pentru decor

Mod de preparare

  • Ceapa tocată mărunt se căleşte 2-3 minute în uleiul de măsline doar cât să se înmoaie puţin şi să îşi lase aroma. Se adaugă şi usturoiul trecut prin presă şi se lasă doar câteva secunde la călit pentru că se arde foarte repede.
  • Se toarnă roşiile tocate peste ceapa şi usturoiul călite şi se condimentează cu toate mirodeniile de mai sus: ardei iute, piper, sare, boia de ardei, oregano uscat, Bineînţeles că vă puteţi juca cu proporţiile acestora dupa propriul gust, mai iute, mai puţin iute, cum vă place.
  • Răsturnaţi conserva de fasole scursă de lichid peste sosul de roşii, lăsaţi să dea câteva clocote, apoi stingeţi focul şi lăsaţi-o deoparte 5-10 minute să se răcorească puţin şi să se îmbine frumos toate aromele.
  • Presăraţi cu oregano proaspăt şi serviţi cu curaj :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!