Go Back
Prăjitura cu mere rase şi griş
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
4.50 from 2 votes

Prăjitura cu mere rase şi griş

Categorie: Deserturi

Ingrediente

am folosit o formă de tort cu pereţi detaşabili de 26 cm

  • 1 kg de mere
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de griş
  • ¾ de cană de zahăr depinde şi cât de dulci sunt merele
  • 2 linguri de zahăr vanilat
  • 150 g de unt rece margarină sau unt de cocos pentru varianta de post
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 50 g de fulgi de migdale

Mod de preparare

  • Merele se dau pe răzătoarea cu găuri mari (sau la robotul de bucatarie) şi se amestecă cu scorţişoara şi zahărul vanilat.
  • Făina se amestecă cu zahărul şi grişul.
  • Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (sau o tavă). Pe fundul tăvii de pune o treime din cantitatea de unt tăiat cubuleţe, apoi turnăm jumătate din amestecul de făină şi griş. Scuturăm puţin forma să se aşeze uniform, iar deasupra punem încă o treime din cantitatea de unt.
  • Adăugăm jumătate din cantitatea de mere rase şi o nivelăm. Peste ea punem restul de făină şi griş, din nou cubuleţe de unt, iar deasupra ultimul strat de mere.
  • Peste ultimul strat de mere presărăm fulgii de migdale.
  • Cuptorul trebuie să fie încălzit la 180 de grade. Se coace prăjitura timp de 50-60 de minute până când merele de deasupra încep să se rumenească pe marginea formei.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!