Merele se dau pe răzătoarea cu găuri mari (sau la robotul de bucatarie) şi se amestecă cu scorţişoara şi zahărul vanilat.
Făina se amestecă cu zahărul şi grişul.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (sau o tavă). Pe fundul tăvii de pune o treime din cantitatea de unt tăiat cubuleţe, apoi turnăm jumătate din amestecul de făină şi griş. Scuturăm puţin forma să se aşeze uniform, iar deasupra punem încă o treime din cantitatea de unt.
Adăugăm jumătate din cantitatea de mere rase şi o nivelăm. Peste ea punem restul de făină şi griş, din nou cubuleţe de unt, iar deasupra ultimul strat de mere.
Peste ultimul strat de mere presărăm fulgii de migdale.
Cuptorul trebuie să fie încălzit la 180 de grade. Se coace prăjitura timp de 50-60 de minute până când merele de deasupra încep să se rumenească pe marginea formei.