Curățăm prazul și îl tăiem rondele sau cuburi. La fel procedam și cu ardeiul gras, iar usturoiul îl trecem prin presă.
Punem la încins uleiul de măsline într-un vas încăpător care să aibă și un capac potrivit. Călim pentru 2-3 minute prazul, ardeiul gras și usturoiul.
Adăugăm orezul după ce în prealabil l-am spălat în 3-4 ape și îl lăsăm și pe el la călit încă 2 minute până devine sticlos, timp în care amestecăm bine să nu se lipească și să se acopere uniform cu ulei. tot acum adăugăm și coaja rasă de lămâie.
Turnăm cam ⅓ din supa de legume fierbinte (sau apa), potrivim gustul de sare și piper, adăugăm turmericul, apoi lăsăm totul să fiarbă la foc mic, acoperit cu capac.
Pe măsură ce orezul se umflă, adăugăm și restul de supă, câte puțin, nu toată deodată, amestecând de fiecare dată. Ar trebui să fie gata cam în 20 de minute, dar depinde și de orezul folosit.
Este bun și cald, dar și rece, asezonat cu pătrunjel proaspăt.