Într-un castron puneți făina, drojdia uscată și zahărul. Adăugați apa călduță și începeți să frământați ușor. După ce făina s-a umezit, încorporați sarea și uleiul de măsline.
Răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și frământați timp de 7-8 minute, până când formați o bilă de aluat suplu, ușor umed, dar omogen și nelipicios.
Ungeți un castron cu puțin ulei de măsline. Puneți aluatul în castron, îl acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să dospească până când își dublează volumul. În funcție de temperatura din bucătărie, poate dura între 30 și 60 de minute.
Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină și îl împărțiți în 2 jumătăți cărora le dați formă de bilă. Lăsați bilele de aluat să dospească din nou pe blatul de lucru încă 15 minute acoperite cu un prosop umed.
Aprindeți acum cuptorul la 250 grade și pregătiți tava. Dacă folosiți o piatră pentru pizza, lăsați-o să se încingă foarte bine în cuptor..
Întindeți fiecare bilă de aluat cu palmele sau cu sucitorul, într-un blat rotund de aprox. 30 cm. Transferați blatul de pizza peste hârtia de copt, ajutându-vă de sucitor.
Odată blatul pregătit, nu vă rămâne decât să îl ungeţi cu sosul de roşii amestecat cu ulei de măsline şi condimentat cu puţină sare, piper şi oregano. Peste sos aşezaţi şunca de pui, cuburi mici de ardei gras, caşcaval ras, câteva bucheţele de broccoli şi din loc în loc biluţe de mozzarella.
Coaceţi pizza timp de 8-10 minute, până când blatul începe să se rumenească pe margini.