Go Back
+ servings
Pate de linte cu masline verzi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Pate de linte cu măsline verzi

Preparare10 minutes
Gătire5 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 15 min

Ingrediente

  • 1 conservă de linte
  • 1 ceapă mijlocie
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • măsline verzi în saramură
  • zeamă de lămâie - după gust
  • sare piper, turmeric, cimbru uscat -după gust

Mod de preparare

  • Scurgem lintea din conservă şi o clătim cu apă rece.
  • Ceapa şi usturoiul tocate mărunt le călim 2-3 minute în uleiul de măsline până încep să-şi dezvolte aroma, nu mai mult.
  • Punem lintea, ceapa călită, 4-5 măsline şi condimentele după gust într-un vas, apoi pasăm totul cu blenderul vertical până obţinem o pastă cremoasă şi omogenă.
  • Dacă o doriţi mai acrişoară, adăugaţi puţină zeamă de lămâie şi dacă vi se pare prea uscat şi doriţi să mai subţiaţi pateul, puteţi folosi 1-2 linguri din saramura în care au stat măslinele. Va da un gust bun, uşor astringent compoziţiei.
  • Tăiaţi mărunt 2-3 măsline şi adăugaţi cubuleţele în pateul de linte.
  • Se păstrează la frigider şi este excelent cu pâine neagră sau pâine prăjită.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!