cuşcuş cu legume
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Brioşe de cuşcuş cu legume

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Aperitive
Porții: 30 min
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 200 g cuşcuş cât mai fin
  • 200 ml supă fierbinte de legume se poate înlocui cu supă de pui
  • mix de legume fierte în prealabil morcov, mazăre, porumb, țelină, ardei gras, fasole verde, etc.
  • o linguriţă de unt de cocos sau unt normal dacă nu ţineţi post
  • sare piper, puţin turmeric - după gust

Mod de preparare

  • Supa de legume trebuie să fie fierbinte, iar legumele pe care le folosiţi să fie fierte şi tăiate cubuleţe mici.
  • Dizolvaţi untul de cocos în supă, apoi adăugaţi cuşcuş-ul, legumele şi potriviţi gustul de sare şi piper. Tot acum puneţi şi turmericul.
  • Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi timp de 10 minute să se hidrateze foarte bine cuşcuş-ul. Procedaţi în acest fel doar dacă folosiţi cuşcuş foarte fin, aproape de textura grişului. Dacă folosiţi cuşcuş cu granulaţie mai mare, atunci va trebui fiert în supă conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Amestecaţi să se omogenizeze compoziţia şi umpleţi cu o lingură câteva forme de brioşe apăsând bine ca să se compacteze şi să ia forma specifică de brioşe.
  • Păstraţi-le la frigider la şi răsturnaţi-le pe platou în momentul servirii.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!