Puneţi la fiert 500 ml de lapte.
Bateţi gălbenuşurile cu o furculită, adăugaţi peste ele restul de 100 ml de lapte, apoi dizolvaţi în acest amestec zahărul amestecat cu amidonul şi sarea.
Când laptele e aproape să dea în fiert, turnaţi amestecul de lapte, gălbenuşuri şi amidon şi amestecaţi continuu la foc mic până când budinca s-a îngroşat suficient.
Daţi vasul deoparte, adăugaţi extractul de vanilie şi untul şi omogenizaţi. Lăsati budinca să se răcorească puţin, 4-5 minute amestecând din când în când să nu se formeze pojghiţă deasupra.
Dacă folosiţi fructe goji sau alte fructe uscate, de exemplu stafide, e bine să le spălaţi şi să le hidrataţi minim 15 minute înainte de a le distribui în castronele. Restul fructelor se taie cubuleţe micuţe.
După ce s-a răcorit puţin budinca, doar cât să nu mai fie foarte fierbinte, dar călduţă încă şi fluidă, se toarnă în castronele peste fructe.
Presărăm deasupra fulgi de migdale şi lăsăm să se răcească şi să se închege budinca cel puţin 2 ore înainte de servire.