Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Budincă de vanilie cu fructe

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru 6 porţii

  • 80 g de zahăr
  • 3 linguri cu vârf de amidon alimentar
  • 600 ml de lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 o g de unt
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • un praf de sare
  • fructe la alegere eu am avut mandarine, mere, banane şi goji
  • fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare

  • Puneţi la fiert 500 ml de lapte.
  • Bateţi gălbenuşurile cu o furculită, adăugaţi peste ele restul de 100 ml de lapte, apoi dizolvaţi în acest amestec zahărul amestecat cu amidonul şi sarea.
  • Când laptele e aproape să dea în fiert, turnaţi amestecul de lapte, gălbenuşuri şi amidon şi amestecaţi continuu la foc mic până când budinca s-a îngroşat suficient.
  • Daţi vasul deoparte, adăugaţi extractul de vanilie şi untul şi omogenizaţi. Lăsati budinca să se răcorească puţin, 4-5 minute amestecând din când în când să nu se formeze pojghiţă deasupra.
  • Dacă folosiţi fructe goji sau alte fructe uscate, de exemplu stafide, e bine să le spălaţi şi să le hidrataţi minim 15 minute înainte de a le distribui în castronele. Restul fructelor se taie cubuleţe micuţe.
  • După ce s-a răcorit puţin budinca, doar cât să nu mai fie foarte fierbinte, dar călduţă încă şi fluidă, se toarnă în castronele peste fructe.
  • Presărăm deasupra fulgi de migdale şi lăsăm să se răcească şi să se închege budinca cel puţin 2 ore înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!