Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Supă-cremă de linte roşie

Categorie: Supe si ciorbe
Autor: bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 100 g de linte uscată
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 felie de ţelină mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Alegem lintea de eventualele impurităţi, dacă este cazul şi o spălăm în mai multe ape.
  • Spălăm, curăţăm şi tăiem legumele bucăţi mari şi le punem la fiert odată cu lintea, în aprox. 2,5 litri de apă cu puţină sare.
  • Când toate legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert, păstrând totuşi un pahar de supă deoparte.
  • Adăugăm cei doi căţei de usturoi şi cu un blender vertical pasăm foarte bine legumele până obţinem o cremă fină pe care o subţiem cât ne place de mult cu supa păstrată în pahar.
  • Asezonăm cu sare şi piper după gust, adăugăm puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
  • Presărăm cu pătrunjel proaspăt tocat şi servim cu crutoane din pâine.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!