Go Back
+ servings
Cum se face mămăliga
Tipărește rețeta
5 from 21 votes

Cum se face mămăliga?

Cum se face mămăliga tradițională. Rețeta pas cu pas pentru o mămăliguță perfectă
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 213kcal

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • 350 g mălai
  • 1 linguriţă rasă de sare

Mod de preparare

  • Se pune apa la fiert împreună cu sarea, de preferat într-un ceaun de fontă sau un vas cu pereţi groşi.
  • Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. În acest fel vă asiguraţi că mălaiul nu va face cocoloaşe atunci când ajunge în apa fierbinte.
  • Când simţiti că mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la minim. Renunțați la telul metalic şi amestecaţi în continuare din când în când cu o lingură de lemn.
  • Lăsaţi-o să fiarbă cam 10-15 minute în funcţie de cât de "vârtoasă" vreţi să iasă. O veţi simţi la mână. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute.
  • Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului în care aţi fiert-o. Insistaţi pe margini.
  • Răsturnaţi mămăliga cu o mişcare rapidă pe un fund gros de lemn sau pe o farfurie întinsă. Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliguţă ca la carte.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 213kcal | Carbohidrați: 45g | Proteine: 5g | Grăsimi: 2g | Fibre: 4g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 3IU | Calciu: 79mg