Coaja de portocala confiata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Coajă de portocală confiată

Categorie: Cum se face?
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

Proporţii 1:1:1, adică cantităţi egale de coji, zahăr şi apă.
Eu am folosit:

  • 350 g coji de portocale
  • 350 g zahăr
  • 350 ml de apă

Mod de preparare

  • Spălaţi foarte bine portocalele înainte de a le mânca. Eu folosesc un bureţel curat de vase şi le spăl cu apă caldă. Dacă doriţi să adunați o cantitate mai mare de coji, le puteţi păstra într-o punguţă la congelator pe măsură ce le consumaţi până se strânge cantitatea dorită.
  • Cojile trebuiesc curăţate pe cât posibil de partea albă şi amară. Eu obişnuiesc să le tai de la început fâşii late cam de 1 cm, dar le puteţi lăsa şi întregi dacă doriţi şi le veţi tăia după necesităţi în momentul folosirii.
  • Puneţi cojile într-un vas cu apă rece pentru 24 de ore. Schimbaţi apa din când în când, dar să fie de cel puţin 3 ori.
  • Puneți cojile la fiert în apă rece, lăsaţi-le să fiarbă până se înmoaie şi intră uşor furculiţa în ele, apoi aruncaţi apa.
  • Pregătiţi siropul astfel: puneţi la fiert o cantitate de apă egală cu greutatea cojilor şi acelaşi gramaj de zahăr, adăugati şi cojile pre-fierte, apoi lăsaţi siropul să fiarbă la foc mediu până începe să se îngroaşe. Trebuie să devină gros şi lipicios aproape ca mierea, iar cojile nu vor mai fi opace, ci vor deveni translucide, ca în poza de mai jos. Nu exageraţi cu fierberea, pentru că siropul se va zaharisi. E suficient dacă s-a îngroşat şi e "legat".
  • Lăsaţi siropul să se răcorească puţin, apoi puneţi cojile într-un borcan cu capac etanş, turnaţi siropul peste ele şi păstraţi borcanul într-un loc răcoros.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!