Se pun legumele la fiert în 2 litri de apă cu puţină sare.
Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm rapid de perişoare.
Amestecăm carnea tocată cu orezul spălat bine, oul bătut, sare şi piper după gustul fiecăruia.
Cu palmele umede formăm perişoarele cât ne dorim de mari (să fiu sinceră, mie îmi plac mai zdravene, dar cele mai micuţe sunt mai elegante ;) ) şi le dăm uşurel drumul în oală. Timp de 2-3 minute nu amestecăm ciorba pentru a le lăsa timp să se închege şi să nu cumva să le zdrobim sau să se desfacă.
Perişoarele sunt fierte când încep să se ridice singure la suprafaţă. Atunci e momentul să adăugăm borşul şi roşiile tocate şi să potrivim gustul supei de sare.
O mai lăsăm să dea 2-3 clocote, apoi stingem focul şi presărăm deasupra leuştean proaspăt tocat.
Dacă nu ţineţi vreun regim, puteţi servi ciorba cu o lingură-două de smântână. Îi va îmbogăţi gustul şi îi va da o savoare specială.