Go Back
+ servings
Ciorba cu perisoare de curcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciorbă cu perişoare de curcan

Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 6

Ingrediente

Pentru ciorbă

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ ardei gras
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 feliuţă de telină
  • 200 ml de roşii tocate
  • 200 ml de borş sau zeamă de la murături
  • sare - după gust
  • leuştean verde

Pentru perişoare

  • 250 g piept de curcan tocat
  • 1 ou
  • 1 lingură de orez
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Se pun legumele la fiert în 2 litri de apă cu puţină sare.
  • Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm rapid de perişoare.
  • Amestecăm carnea tocată cu orezul spălat bine, oul bătut, sare şi piper după gustul fiecăruia.
  • Cu palmele umede formăm perişoarele cât ne dorim de mari (să fiu sinceră, mie îmi plac mai zdravene, dar cele mai micuţe sunt mai elegante ;) ) şi le dăm uşurel drumul în oală. Timp de 2-3 minute nu amestecăm ciorba pentru a le lăsa timp să se închege şi să nu cumva să le zdrobim sau să se desfacă.
  • Perişoarele sunt fierte când încep să se ridice singure la suprafaţă. Atunci e momentul să adăugăm borşul şi roşiile tocate şi să potrivim gustul supei de sare.
  • O mai lăsăm să dea 2-3 clocote, apoi stingem focul şi presărăm deasupra leuştean proaspăt tocat.
  • Dacă nu ţineţi vreun regim, puteţi servi ciorba cu o lingură-două de smântână. Îi va îmbogăţi gustul şi îi va da o savoare specială.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!