Go Back
+ servings
Chiftelute cu ton
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Chifteluţe de peşte

Preparare30 minutes
Gătire25 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 55 min

Ingrediente

  • 3 conserve de ton mărunţit în ulei de 170 g
  • 1 ceapă mare
  • 1 cartof mare de preferat alb, pentru că este mai făinos
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 5-6 linguri de făină albă
  • 5-6 linguri de pesmet
  • pătrunjel proaspăt poate fi şi mărar dacă vă place mai mult
  • un vârf de linguriţă de turmeric opţional
  • sare piper după gust

Mod de preparare

  • Desfaceţi conservele şi puneţi tonul la scurs într-o strecurătoare (cum e cea pentru paste).
  • Cartoful se curăţă, se taie felii şi se fierbe ca pentru piure. Pentru că nu avem ouă în compoziție, cartoful va avea rolul de liant.
  • Tocaţi ceapa cubuleţe mici, treceţi usturoiul prin presă şi radeţi morcovul pe răzătoarea cu găuri mici. Se pun toate la călit în uleiul de măsline până când ceapa se înmoaie puţin şi îşi lasă aroma.
  • Puneţi tonul scurs, legumele călite, cartoful, pătrunjelul, zeama de lămâie şi condimentele în robot sau în tocătorul electric (sau le puteţi amesteca şi cu mixerul sau chiar de mână) şi omogenizaţi compoziţia. Eu prefer să nu le toc prea tare, pentru că îmi place să simt totuşi textura tonului.
  • Într-o farfurie întinsă amestecaţi făina şi pesmetul.
  • Cu mâinile umede formaţi chifteluţe rotunde, pe care le treceţi prin făină şi pesmet şi le aşezaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mie mi-au ieşit 22 de bucăţi.
  • Daţi tava la cuptorul preîncălzit la temparatura de 180 de grade. Sunt gata cam în 20-25 de minute, când încep să se rumenească.
  • Sunt foarte bune şi calde, dar şi reci.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!