Go Back
+ servings
Pate de linte cu roșii uscate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Pate de linte cu roşii uscate

Pate de linte cu roșii uscate, o gustare de post cu puține grăsimi și puține calorii. Se servește cu pâine prăjită sau sticksuri de legume.
Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 139kcal

Ingrediente

Mod de preparare

  • Clătiți lintea sub un jet de apă, apoi o puneți la fiert în 500 ml de apă. În apa pentru fiert adăugați amestecul de legume deshidratate, sare și piper.
  • Lintea roșie fierbe foarte repede, cam în 20 de minute va fi gata. Puneți-o la scurs într-o sită și lăsați-o să se răcească.
  • Tocați mărunt ceapa, usturoiul și morcovul.
  • Într-o tigaie puneți uleiul la încins, apoi adăugați legumele. Lăsați-le să se călească 1 minut, cât să își dezvolte aromele, apoi presărați un praf de sare și adăugați 100 ml de apă. Lăsați legumele să fiarbă înăbușit timp de 10 minute.
  • În vasul robotului puneți lintea scursă, legumele călite, alunele de pădure și roșiile uscate. Adăugați condimentele: sare, piper, chilli, chimion, suc de lămâie și mixați până când obțineți o pastă fină și omogenă.
  • Dacă pateul vi se pare prea uscat, puteți să mai adăugați 1-2 linguri din supa în care a fiert lintea.
  • Înainte de servire, presărați cu pătrunjel proaspăt tocat. Opțional, pentru aspect puteți presăra și puțină boia de ardei.
  • Serviți pateul de linte pe felii de pâine prăjită sau cu sticksuri de lehume: morcov, ardei gras, tije de țelină, etc.
  • Puteți servi pateul de linte și ca garnitură lângă un tofu crocant sau lângă orice fel de carne gătită la grătar sau la cuptor.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 139kcal | Carbohidrați: 19g | Proteine: 8g | Grăsimi: 4g | Fibre: 9g | Zahăr: 1g