Se amestecă toate componentele lichide.
Se toarnă peste lichide componentele solide şi se amestecă cu telul să se omogenizeze bine compoziţia. Trebuie să obţineţi un aluat gros, vâscos, de consistenţa smâtânii.
Tăiaţi cubuleţe un măr, sau chiar un măr şi jumătate şi amestecaţi-le în compoziţie.
Jumătatea de măr rămasă se taie felii care se vor folosi mai târziu la ornat prăjitura.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
După aprox. 10 minute, când compoziţia s-a mai închegat în cuptor, se scoate tava şi se adaugă deasupra feliile de măr. Nu le punem de la început ca să fim siguri că vor rămâne frumos la suprafaţă.
Băgam din nou tava la cuptor şi coacem negresa timp de 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că este coaptă. Oricum, consistenţa ei va fi puţin umedă.
Lăsaţi negresa să se răcească în tavă şi abia apoi o tăiaţi, pentru că neavând ouă în compoziţie are tendinţa să se rupă foarte uşor.
Dacă doriţi, pentru un aspect mai frumos, o puteţi pudra cu zahăr. Eu am preferat să o las nepudrată.