Go Back
Tipărește rețeta
No ratings yet

Negresa de post cu mere

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru o tavă de 20x25 cm

  • 1 cană de apă se poate înlocui cu suc de portocale, eu am folosit sirop diluat de cătină
  • ¼ de cană de ulei
  • 1 cană de făină
  • 4 linguri de gem sau dulceaţă eu am avut dulceaţa de vişine
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pliculeţ de praf de copt
  • 2 mere mari eu am folosit Golden
  • zahăr pudră opţional

Mod de preparare

  • Se amestecă toate componentele lichide.
  • Se toarnă peste lichide componentele solide şi se amestecă cu telul să se omogenizeze bine compoziţia. Trebuie să obţineţi un aluat gros, vâscos, de consistenţa smâtânii.
  • Tăiaţi cubuleţe un măr, sau chiar un măr şi jumătate şi amestecaţi-le în compoziţie.
  • Jumătatea de măr rămasă se taie felii care se vor folosi mai târziu la ornat prăjitura.
  • Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
  • După aprox. 10 minute, când compoziţia s-a mai închegat în cuptor, se scoate tava şi se adaugă deasupra feliile de măr. Nu le punem de la început ca să fim siguri că vor rămâne frumos la suprafaţă.
  • Băgam din nou tava la cuptor şi coacem negresa timp de 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că este coaptă. Oricum, consistenţa ei va fi puţin umedă.
  • Lăsaţi negresa să se răcească în tavă şi abia apoi o tăiaţi, pentru că neavând ouă în compoziţie are tendinţa să se rupă foarte uşor.
  • Dacă doriţi, pentru un aspect mai frumos, o puteţi pudra cu zahăr. Eu am preferat să o las nepudrată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!