Go Back
+ servings
3 bucati macrou in tava neagra cu hartie de copt, lamaie si ardei gras galben
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Macrou la tavă

Macrou la tavă, gătit întreg, stropit cu suc de lămâie și înveselit cu pătrunjel. Se gătește ușor și vă asigură o masă sănătoasă și gustoasă!
Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 259kcal

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 3 bucăți de macrou aprox. 170 g/buc
  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • 1 lămâie întreagă
  • 1 ardei gras
  • sare şi piper măcinat - după gust
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Macroul trebuie să fie eviscerat, cu branhiile îndepărtate și spălat foarte bine. După spălare, tamponați peștele cu prosoape de hârtie ca să îl uscați.
  • Într-un castron combinați: sucul de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
  • Ungeți peștii cu amestecul de mai sus pe toate părțile, inclusiv la interior.
  • Așezați macroul în tavă, peste hârtie de copt. Puneți în tavă, pe lângă macrou, ardeiul gras tăiat felii și o lămâie tăiată sferturi.
  • Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20-25 de minute, neacoperit, până când macroul este frumos rumenit.
  • Serviți acest macrou la tavă presărat cu pătrunjel tocat mărunt, iar alături puteți pune legumele din tavă și garnitura preferată (orez, cartofi, etc.)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 259kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 30g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 71mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 942IU | Calciu: 37mg