Go Back
Prajitura de post cu nuca de cocos si glazura de ciocolata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată

Categorie: Deserturi

Ingrediente

pentru o tavă de 25x25 cm

  • 1 cană de apă am măsurat totul cu o cană de 250 ml
  • ½ de cană de ulei
  • 1 cană de nucă de cocos
  • 1 cană de făină
  • ½ cană de zahăr
  • 1 sticluţă de esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ cană de merişoare sau stafide, agrişe uscate, bucăţele de rahat, nuci, etc

glazura

  • 50 g unt de cocos sau unt dacă nu ţineţi post
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri rase de cacao

Mod de preparare

  • Se amestecă toate ingredientele lichide: apa, uleiul şi esenţa de vanilie.
  • Amestecăm ingredientele solide: faina, zahărul, nuca de cocos şi praful de copt şi le turnăm peste cele lichide.
  • Adăugăm şi merişoarele şi amestecăm bine cu telul să omogenizăm compoziţia.
  • Eu am folosit o formă de copt din silicon pe care nu am uns-o cu nimic ştiind că nu se va lipi. Dacă folosiţi altfel de formă, atunci trebuie să folosiţi hârtie de copt sau să ungeţi cu ulei şi să o tapetaţi cu făină.
  • Dam prăjitura la cuptor la 160 de grade pentru 30-35 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că e bine coaptă.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcorească puţin, apoi o tăiaţi pătrate sau romburi, la alegere.
  • Între timp ne ocupăm de glazură: topim margarina la foc mic, adăugăm zahărul pudră şi pudra de cacao şi omogenizăm.
  • Cât încă este fierbinte, turnăm glazura peste prăjitură. Va intra în blat, îl va umezi şi îi va da un gust minunat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!