Se pun spaghetele la fiert în apă clocotită cu puţină sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Între timp ne ocupăm de vinete şi de sosul de roşii.
Vinetele se taie rondele şi se frig pe ambele părţi pe un grill sau într-o tigaie antiaderentă. Eu am folosit un grill de teflon. Apoi se taie fiecare felie în sferturi.
Usturoiul trecut prin presă se căleste 1 minut în 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Se adaugă sosul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să dea 2-3 clocote.
Înainte să îl luăm de pe foc, se adaugă busuiocul uscat, se amestecă sosul pentru ca acesta să îşi dezvolte aroma.
Spaghetele se scurg de apa în care au fiert şi pentru mai multă savoare, asa fierbinţi cum sunt, le turnăm cam două linguri sănătoase de ulei de măsline şi amestecăm.
Peste paste se adaugă sosul de roşii, cubuleţele de vinete şi se amestecă.
Înainte de servire se decorează cu frunzuliţe proaspete de busuioc. Dacă nu ţineţi post şi nici vegetarieni nu sunteţi, puteţi adăuga parmezan ras după gust.