Go Back
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Legume la grătar cu oţet balsamic şi usturoi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roşu
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri de oţet balsamic de calitate recomand oţetul balsamic de la Arpis
  • 2-3 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare piper

Mod de preparare

  • Se spală legumele şi dacă doriţi neapărat, se curăţă de coajă, dar eu nu recomand.
  • Se taie vânăta şi dovlecelul rondele de aprox. 1 cm grosime. Ardeiul se taie fâşii.
  • Se încinge un grill antiaderent. Dacă e nevoie, ungeţi grill-ul cu puţin ulei de măsline, ajutându-vă de o pensulă.
  • Se coc legumele pe ambele părţi. Nu prea mult, doar până se înmoaie puţin, dar trebuie să îşi păstreze textura şi rămână puţin crocante.
  • Vinetele vor fi gata primele, deci atenţie la ele, să nu se ardă. Urmează rondelele de dovlecei, iar ardeii au fost ultimii. Se scot legumele pe un platou.
  • Separat se face o vinegretă din uleiul de măsline, oţetul, sarea, piperul şi usturoiul tocat mărunt-mărunt. Îl puteţi trece prin presă dacă doriţi, eu am preferat să îl toc cu cuţitul de data asta.
  • Se toarnă vinegreta peste legume, se presară pătrunjel proaspăt tocat şi masa e gata!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!