Se spală legumele şi dacă doriţi neapărat, se curăţă de coajă, dar eu nu recomand.
Se taie vânăta şi dovlecelul rondele de aprox. 1 cm grosime. Ardeiul se taie fâşii.
Se încinge un grill antiaderent. Dacă e nevoie, ungeţi grill-ul cu puţin ulei de măsline, ajutându-vă de o pensulă.
Se coc legumele pe ambele părţi. Nu prea mult, doar până se înmoaie puţin, dar trebuie să îşi păstreze textura şi rămână puţin crocante.
Vinetele vor fi gata primele, deci atenţie la ele, să nu se ardă. Urmează rondelele de dovlecei, iar ardeii au fost ultimii. Se scot legumele pe un platou.
Separat se face o vinegretă din uleiul de măsline, oţetul, sarea, piperul şi usturoiul tocat mărunt-mărunt. Îl puteţi trece prin presă dacă doriţi, eu am preferat să îl toc cu cuţitul de data asta.
Se toarnă vinegreta peste legume, se presară pătrunjel proaspăt tocat şi masa e gata!