Go Back
bulgarasi de mamaliguta cu cascaval
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Bulgăraşi de mămăliguţă cu caşcaval

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 350 g mălai
  • 1 litru de apă
  • caşcaval
  • smântână sau iaurt
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Se pune apa la fiert cu un praf de sare.
  • Când apa dă în clocot se adaugă mălaiul în ploaie fină amestecând continuu cu un tel să nu facă cocoloaşe.
  • Lăsaţi mămăliga să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când cu telul până când se îngroaşă, apoi merge mai uşor cu o lingură de lemn.
  • După ce s-a îngroşat, mai lăsaţi mămăliga pe foc încă 15 minute, apoi o răsturnaţi şi o lăsaţi să se răcorească cât să nu vă mai frigă la mână. Eu am lăsat-o să se răcească de tot. A fost mai puţin maleabilă, dar m-am descurcat cu ea aşa.
  • Formaţi bulgăraşi cât doriţi de mari şi în fiecare introduceţi un cubuleţ de caşcaval de mărime potrivită.
  • Puneţi bulgăraşii la copt pe ambele părţi pe un grill sau chiar pe un gratar cu lemne dacă aveţi posibilitatea asta.
  • Bulgăraşii se servesc fierbinţi, presăraţi cu caşcaval ras şi cu smântănă sau iaurt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!