Go Back
Pancakes cu banane si malai
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pancakes cu banane şi mălai

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 300 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingură de unt topit sau ulei
  • 150 g de făină am folosit făină Arpis 000
  • 50 g de mălai am folosit mălai Arpis
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 liguriţă de coajă rasă de lămâie
  • un vârf de linguriţă de praf de copt
  • un vârf de cuţit de sare

topping

  • 3 banane
  • zahăr pudră vanilat
  • miere de albine
  • scorţişoară proaspăt rasă sau pudră

Mod de preparare

  • se amestecă laptele cu ouăle bătute și cu untul topit
  • se amestecă făina, mălaiul, praful de copt, zahărul, coaja de lămâie şi sarea
  • se toarnă ingredientele solide peste cele lichide, se omogenizează compoziția şi se lasă să se odihnească 30 de minute, timp necesar pentru ca mălaiul să se umfle puţin
  • se toarnă ½ de polonic de compoziție într-o tigaie antiaderentă și se lasă la copt pana se rumenește și se desprinde singură de tigaie, apoi se întoarce şi se coace și pe partea cealaltă
  • se așează pancakes-urile unele peste altele cu rondele de banană între ele
  • se presară cu zahăr pudră vanilat, se rade deasupra capătul unui baton de scorţisoară şi se îndulceşte totul cu un fir generos de miere de albine.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!