Go Back
Salata de sfecla rosie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de sfeclă roşie cu porumb

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 2 sfecle roşii de mărime mijlocie sau o sfeclă mare, dar va fierbe mai greu
  • 1 conservă de porumb
  • 200 g brânză de capră
  • 2-3 linguri de oţet balsamic de bună calitate am folosit otet balsamic Arpis, este excelent
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare piper - după gust
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

  • Sfeclele se spală foarte bine de pământ (puteţi folosi un burete de vase curat) şi se pun la fiert în apă rece cât să le acopere. Sunt gata când furculiţa intră uşor în ele.
  • Se curăţă de coajă, se lasă să se răcească, apoi se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Puteţi să le tăiaţi şi cubuleţe dacă vă plac mai mult aşa.
  • Se adaugă sare şi piper după gust, apoi uleiul de măsline şi oţetul balsamic şi se amestecă cu furculiţa până avem o salată omogenă.
  • Vă sfătuiesc ca mai ales dacă aveţi musafiri la masă, să aşezaţi salata în straturi (ca în poză), altfel culoarea sfeclei este foarte puternică şi totul va deveni roşu în farfurie ;)
  • Adăugaţi porumbul din conservă (scurs de lichid, desigur), brânza tăiată cubuleţe mici şi decoraţi cu frunze de pătrunjel verde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!