Ficăţei pane
Vrei un prânz sățios și delicios? Încearcă această rețetă de ficăței pane crocanți la exterior și moi la interior!
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 319kcal
- 500 g ficăţei de pui
- 2 ouă
- 3-4 linguri de făină
- 3-4 linguri de pesmet
- 300 ml ulei
- sare și piper
Se spală ficăţeii, se curăţă de membrane şi se lasă la scurs. Trebuie să fie umezi, dar să nu rămână apă printre ei.
Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia.
Se bat ouăle într-un castronel şi se pregăteşte o farfurie întinsă cu faină și una cu pesmet.
Se tăvălesc ficăteii prin făină pe toate părţile şi apoi se trec prin oul bătut și la final prin pesmet.
Se pun la prăjit în uleiul încins.
Se prăjesc la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Se scot pe o farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei rămas de la prăjit.
Se servesc calzi sau reci şi sunt excelenţi cu o garnitură de salată alături.
Calorii: 319kcal | Carbohidrați: 20g | Proteine: 27g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 513mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g