Go Back
+ servings
ficatei pane
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ficăţei pane

Vrei un prânz sățios și delicios? Încearcă această rețetă de ficăței pane crocanți la exterior și moi la interior!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 319kcal

Ingrediente

  • 500 g ficăţei de pui
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de făină
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 300 ml ulei
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Se spală ficăţeii, se curăţă de membrane şi se lasă la scurs. Trebuie să fie umezi, dar să nu rămână apă printre ei.
  • Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia.
  • Se bat ouăle într-un castronel şi se pregăteşte o farfurie întinsă cu faină și una cu pesmet.
  • Se tăvălesc ficăteii prin făină pe toate părţile şi apoi se trec prin oul bătut și la final prin pesmet.
  • Se pun la prăjit în uleiul încins.
  • Se prăjesc la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Se scot pe o farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei rămas de la prăjit.
  • Se servesc calzi sau reci şi sunt excelenţi cu o garnitură de salată alături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 319kcal | Carbohidrați: 20g | Proteine: 27g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 513mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g