Dovleac copt cu miere şi scorţişoară
Dovleac copt cu miere şi scorţişoară, un deliciu de toamnă, care pe mulți ne duce cu gândul la bunici și la copilărie.
Preparare5 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Porții: 4
- 1 dovleac plăcintar de aprox 1.8 kg
- 3-4 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
pentru servit
- miere de albine
- miez de nucă tocat
Se aprinde cuptorul la 200 de grade.
Se spală bine dovleacul la exterior şi se taie in patru bucăți pe lungime.
Se pun feliile în tava cuptorului și se presară cu zahăr și scorţişoară.
Se coace dovleacul în cuptor pentru 40-45 de minute, până când începe să se rumenească şi este suficient de moale încât intră cu uşurinţă furculiță în el.
Se serveşte călduţ presărat cu miere de albine și miez de nucă tocat, după gust.