Go Back
+ servings
dovleac copt cu miere și scorțișoară
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Dovleac copt cu miere şi scorţişoară

Dovleac copt cu miere şi scorţişoară, un deliciu de toamnă, care pe mulți ne duce cu gândul la bunici și la copilărie.
Preparare5 minutes
Gătire45 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 4

Ingrediente

  • 1 dovleac plăcintar de aprox 1.8 kg
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată

pentru servit

  • miere de albine
  • miez de nucă tocat

Mod de preparare

  • Se aprinde cuptorul la 200 de grade.
  • Se spală bine dovleacul la exterior şi se taie in patru bucăți pe lungime.
  • Se pun feliile în tava cuptorului și se presară cu zahăr și scorţişoară.
  • Se coace dovleacul în cuptor pentru 40-45 de minute, până când începe să se rumenească şi este suficient de moale încât intră cu uşurinţă furculiță în el.
  • Se serveşte călduţ presărat cu miere de albine și miez de nucă tocat, după gust.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!