Go Back
Tipărește rețeta
No ratings yet

Tartă Dukan cu brânză şi dovlecei

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii (2 zile)

  • 3 ouă
  • 4 linguri de tărâţe de ovăz măcinate
  • 2 linguri de tărâţe de psillium măcinate
  • 200 g brânză de vaci degresată
  • 4 linguri de iaurt 0.1%
  • un dovlecel mijlociu tăiat rondele
  • mix de plante aromatice uscate pătrunjel, oregano, busuioc
  • puţin ulei de măsline pentru uns tava
  • sare piper

Mod de preparare

  • Se bat ouăle cu furculiţa şi se amestecă cu iaurtul. Se păstrează deoparte 3 linguri din această compoziţie, cu care vom unge tarta pe deasupra.
  • Restul de ouă bătute cu iaurt se amestecă cu brânza de vaci.
  • Se adaugă tărâţele măcinate, plantele aromatice şi se potriveşte de sare şi piper după gust. Se lasă compoziţia să se odihnească timp de 10-15 minute, timp necesar pentru ca tărâţele să se hidrateze.
  • Se unge tava cu ulei de măsline, se toarnă aluatul şi se nivelează.
  • Peste aluat se aşează rondelele de dovlecel. Eu nu consider necesar să curăţ dovlecelul de coajă, dar dacă doriţi, îl puteţi curăţa, tarta va fi la fel de bună.
  • Ungem cu o pensulă feliile de dovlecel cu compoziţia de ouă şi iaurt păstrată la punctul 1.
  • Băgam tava în cuptorul în prealabil încins. E gata cam în 20-25 de minute, sau când vedeţi că începe să se rumenească frumos deasupra.
  • Se consumă caldă sau rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!