Se bat ouăle cu furculiţa şi se amestecă cu iaurtul. Se păstrează deoparte 3 linguri din această compoziţie, cu care vom unge tarta pe deasupra.
Restul de ouă bătute cu iaurt se amestecă cu brânza de vaci.
Se adaugă tărâţele măcinate, plantele aromatice şi se potriveşte de sare şi piper după gust. Se lasă compoziţia să se odihnească timp de 10-15 minute, timp necesar pentru ca tărâţele să se hidrateze.
Se unge tava cu ulei de măsline, se toarnă aluatul şi se nivelează.
Peste aluat se aşează rondelele de dovlecel. Eu nu consider necesar să curăţ dovlecelul de coajă, dar dacă doriţi, îl puteţi curăţa, tarta va fi la fel de bună.
Ungem cu o pensulă feliile de dovlecel cu compoziţia de ouă şi iaurt păstrată la punctul 1.
Băgam tava în cuptorul în prealabil încins. E gata cam în 20-25 de minute, sau când vedeţi că începe să se rumenească frumos deasupra.
Se consumă caldă sau rece.